Za smrt ve mlýně může nedbalost

Olomouc - Z ublížení na zdraví obvinil dnes odpoledne vyšetřovatel mladíka, který ráno omylem spustil ve slévárenské firmě stroj v okamžiku, kdy se v něm nacházel jeho kolega. Mladíka mlýn na drcení slévárenského písku na místě zabil. Jeho spolupracovníkovi, který se zhroutil, hrozí až dva roky vězení.

"Vyšetřovatel obvinil odpoledne čtyřiadvacetiletého muže z ublížení na zdraví z nedbalosti. Hrozí mu zákaz činnosti nebo až dva roky vězení," řekla olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.

"Děvatadvacetiletého muže mlýn zcela rozsekal. Když jsme přijeli na místo, nemohli jsme mu již pomoci," řekl šéf olomoucké záchranné služby Michael Fišer.

Vedení slévárenské firmy, která sídlí v areálu společnosti Mora Moravia v Mariánském Údolí na Olomoucku, se ke smrtelnému úrazu odmítlo vyjádřit.

"Zjišťujeme příčiny. Do té doby o nehodě nebudeme informovat," řekl provozní ředitel společnosti.

Podle policistů oba dělníci porušili předpisy bezpečnosti práce. "Muž, který zemřel, neprováděl údržbu stroje podle předpisů. Druhý dělník se zase při zapínání stroje nepřesvědčil, zda pod ním nikdo není," podotkla policejní mluvčí Marta Vlachová.

,
Témata: Smrt, zdraví

Video