Za jízdy explodovala nastražená bomba

  • 27
Zlíč - Výbušnina připevněná na nápravě osobního vozu, která za jízdy explodovala. To není případ z některé země bývalého Sovětského svazu, ale ze Zlíče u České Skalice na Náchodsku. Obětí atentátu se měl zřejmě stát místní podnikatel. Ve středu krátce po sedmé hodině ranní nastoupil do svého osobního vozu. Nastartoval a s autem vyjel na ulici. Po několika metrech se ozvala ohlušující rána v přední části vozidla. Pod nohama řidiče, na levé části přední nápravy, explodovala bomba.

"Neznámý pachatel umístil v přesně nezjištěné době na přední nápravu výbušný systém, který během jízdy explodoval," potvrdil ředitel Okresní policie v Náchodě Pavel Křivka. Dodal, že třiačtyřicetiletý podnikatel nebyl zraněn. Podle něj jde o první podobný případ, který policie v kraji řeší.

Výbuch poškodil levou přední část auta. Na starším automobilu Škoda 105 vznikla podle ČTK škoda asi pět tisíc korun. Policie zatím nepotvrdila, zda někdo chtěl podnikatele jen zastrašit nebo přímo zabít.

Kriminalisté také zjišťují, zda si atentátník nemohl podnikatele splést s někým jiným. Další informace policie odmítla sdělit.

"Policie se případem intenzivně zabývá. Ve východních Čechách je to vůbec poprvé. Vyšetřovaní převzal útvar pro odhalování organizovaného zločinu, který má expozituru v Hradci Králové," sdělil Křivka.

Policie vyslýchá podnikatelovy známé a příbuzné. Prověřuje i možné nepřátele.

"Zatím nevíme o jakou výbušninu se jednalo. Vzorek jsme odeslali do kriminalistického ústavu. Podle prvotního ohledání je zřejmé, že  nešlo o profesionála, ale pachatel se v tom nepochybně vyznal," dodal Křivka.

,

Video