Vrazi čerpadlářky stojí před soudem

  • 1
Z brutálního přepadení benzinky ve Vysokém Mýtě na Orlickoústecku, při kterém jeden z lupičů zavraždil čtyřiačtyřicetiletou čerpadlářku, se u Krajského soudu v Hradci Králové zodpovídají dva dvacetiletí mladíci. Obžaloba viní Petra Demeleho z vraždy a Jana Dlouhého z loupeže, přičemž prvnímu obžalovanému hrozí patnáct let vězení a jeho komplicovi dvanáctiletý trest.

Drama začalo loni 16. listopadu okolo čtvrté hodiny ráno v objektu čerpací stanice ve Vysokém Mýtě, kam oba obžalovaní vešli už opilí. Několik hodin před přepadením pumpy si navzájem stříkli injekční stříkačkou přímo do žíly rum a navíc několik hodin popíjeli v restauraci. "Píchli jsme si rum, protože jsme měli málo peněz a chtěli jsme se veselit," řekl u soudu Demele.

Podle obžaloby Demele povalil ženu na zem, pokusil se jí svázat ruce elektrickou šňůrou od počítače, a aby ji utišil, tak ležící čerpadlářku opakovaně udeřil rukojetí nože do hlavy. Žena se prý útoku mladíků stále bránila, proto Dlouhý popadl plnou lahev od vína a vší silou ji udeřil do hlavy, až lahev praskla. "Rozhodl jsem se ji praštit poté, co jsem viděl přijíždět k pumpě nákladní auta. Nevím, co to do mě vjelo, byl to z mé strany zkrat," hájil se Dlouhý.

Obžaloba viní Demeleho z toho, že poté, co jeho komplic z prodejny odešel vstříc nic netušícím řidičům, kteří se chystali vstoupit, bodl čerpadlářku do srdce. Žena na následky zranění po několika minutách zemřela. Lupiči oběti ukradli osm set korun, zlatý řetízek, mobilní telefon a z pokladny přes osm tisíc korun a další věci. Oba mladíci pak z místa činu utekli, odjeli do Prahy, kde je po několika dnech zadržela policie. Soudní líčení bude probíhat celý tento týden, rozsudek se očekává v pátek. 

,

Video