Vězeň se při útěku zranil

Kuřim, Kroměříž - Kroměřížští policisté chytili po honičce dva uprchlé vězně. Jeden z nich se při útěku před policisty těžce zranil, když spadl ze střechy desetimetrového domu v centru města. Oba muži utekli před dvěma měsíce z věznice v Kuřimi na Brněnsku, kde si odpykávali tresty za majetkovou trestnou činnost

Kriminalisté měli informace, že oba vězni se skrývají na Kroměřížsku. "Poslední zprávy ukazovaly, že jsou v jednom z nočních klubů ve městě. Proto se policisté ve středu večer vydali do klubu Livia," uvedl policejní mluvčí Luděk Remeš.

Když policisté chtěli oba hledané zatknout, tak se vězni dali na útěk. "Utekli až na půdu domu, kde se chtěli schovat. Jeden z nich se nakonec vzdal, druhý však začal prchat přes střechy. Nakonec však spadl. Nevíme, zda uklouzl nebo schválně skočil dolů," popsal situaci policejní mluvčí.

Policisté oba vězně nechali převéz zpět do kuřimské věznice. Jedním z nich byl osmadvacetiletý Roman Špalek, který si v Kuřimi odpykával trest za zpronevěru a podvod. Do propuštění na svobodu mu chyběly tři měsíce a směl pracovat mimo káznici.

V pátek 7. prosince se ale ze zaměstnání ve vepříně nevrátil. Za útěk mu hrozí až pět let vězení.

,

Video