Poklop od kanálu s největší pravděpodobností ukradli zloději a skončil ve

Poklop od kanálu s největší pravděpodobností ukradli zloději a skončil ve sběrně. | foto: Městská policie Ústí nad Labem

Čtyřletý hoch spadl při hře na schovávanou do kanálu s ukradenou mříží

  • 34
Na městskou policii v Ústí nad Labem se obrátila vyděšená žena, že se jí ztratil čtyřletý chlapec. Strážníci prohledali okolí a plačící dítě nakonec našli. Spadlo do kanálové šachty, ze které zloději ukradli kovovou mříž.

Sedmatřicetiletá matka zavolala strážníky v sobotu po čtvrt na devět večer do ulice U Jeslí v ústecké čtvrti Předlice.

"Řekla, že nemůže najít svého syna Júliuse, který si hrál na ulici s ostatními dětmi," přiblížil mluvčí strážníků Jan Novotný.

Hlídka okamžitě přivolala posily z ostatních okrsků a služebního psovoda.

"Asi po dvaceti minutách pátrání zaslechl jeden ze strážníků dětský pláč. Proto se vydal směrem, odkud přicházel, a pláč ho dovedl až ke kanálu, u kterého chyběla ochranná mříž," poznamenal Novotný.

Strážníci kanál zabezpečili deskami

Strážník společně s jedním z místních, kteří se do hledání zapojili, chlapce z více než dvoumetrové hloubky vytáhl a předal ho matce.

"Ukázalo se, že si chlapec hrál s ostatními dětmi na schovávanou a při hře do kanálové šachty spadl. Neměl žádná viditelná zranění, ale záchranka ho pro jistotu odvezla na vyšetření do nemocnice, jestli nemá vnitřní zranění," uvedl Novotný.

Strážníci odkrytou kanálovou šachtu provizorně zabezpečili dřevěnými deskami a páskou městské policie a o chybějící mříži informovali majitele.

Ústecké Předlice jsou pověstné tím, že v nich zloději kradou vše kovové. Například loni v září tam strop jednoho z domů zavalil dvě ženy, protože zloději vybourali kovové překlady (o pádu stropu zde).


Video