Obaly od petard poničili zákazníci v regálech prodejny. Ilustrační foto.

Obaly od petard poničili zákazníci v regálech prodejny. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

V Lidlu se vzňala pyrotechnika, prodavačka se nadýchala kouře

  • 13
Požár zábavní pyrotechniky vyhnal odpoledne zákazníky supermarketu Lidl v Českém Krumlově. Petardy se vzňaly při manipulaci ve skladu, kde prodavači sundavali poškozené obaly. Oheň se podařilo zlikvidovat hasicími přístroji. Kvůli dýmu ale záchranáři museli evakuovat stovku lidí. Jedna prodavačka se nadýchala kouře.

Pyrotechnika byla přes den mezi regály. Jak se ale zákazníci v kovovém koši přehrabovali, některé obaly od petard poničili. Obsluha proto odpoledne koš odvezla, aby poničené zboží vyměnila.

Požár vypukl krátce před půl třetí ve skladu, kde petardy zrovna přerovnávali dva lidé. Na místo vyrazila jednotka hasičů z českokrumlovské centrální stanice. Než ale hasiči dorazili, stačili oheň zlikvidovat zaměstnanci prodejny ručními hasicími přístroji.

"Vzhledem k tomu, že celý prostor prodejny byl zakouřen, museli záchranáři evakuovat asi stovku zákazníků. Záchranná zdravotnická služba poskytla pomoc jedné z prodavaček, která se nadýchala kouře," potvrdila iDNES.cz mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Hasiči proto už jen zajistili místo požáru a odvětrali zakouřenou prodejnu. Do supermarketu také dorazil místostarosta Českého Krumlova, který se o požáru dozvěděl.

Přesná příčina se vyšetřuje. "Pyrotechnika se pravděpodobně vzňala, když o sebe při manipulaci ve skladu zavadily některé petardy s poničeným obalem," upřesnil iDNES.cz operační důstojník hasičů.


Témata: Lidl

Video