Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

V Praze utonuli dva muži. Jeden ve Vltavě, druhý v bazénu za domem

  • 7
V neděli vyjížděli pražští policisté hned k dvojici případům utonulých lidí. První z nich se utopil poblíž železničního mostu na Smíchově, druhý pak u pražských Křeslic.

K prvnímu případu vyjížděli policisté po jedenácté hodině dopoledne. U smíchovského železničního mostu totiž svědci spatřili ve Vltavě tonoucího muže. Jednalo se o muže středního věku, který se chvíli držel na hladině a volal o pomoc, posléze však zmizel pod hladinou a už se nevynořil.

"Přihlížejícím ani přivolaným policistům a hasičům se již nepodařilo tonoucího zachránit. Policisté poříčního oddílu policie spolu s hasiči propátrávali nejen řeku, ale i přilehlé břehy. Až po více jak dvou hodinách se hasičům podařilo tělo muže zachytit a vytáhnout na břeh," uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Okolnosti případu si pak vyžádaly i přítomnost kriminalistů. Detektivové na místě zjišťovali veškeré okolnosti nešťastné události a pátrali po totožnosti utonulého. Dle nalezených dokladů bylo zjištěno, že se jedná o 31letého muže z Prahy 5. Lékař podle prvotních informací konstatoval, že muž zemřel s největší pravděpodobností bez cizího zavinění.

Muž utonul v bazénu za domem

Jen o pár minut později pak policisté vyjížděli do pražských Křeslic prověřit oznámení o utonutí 49letého muže v bazénu na zahradě rodinného domu.

Přivolaný lékař konstatoval smrt utonutím bez zjevného cizího zavinění, kdy s největší pravděpodobností sehrál svou roli alkohol. Okolnosti neštěstí policie nadále prověřuje.

Jeden z mužů utonul poblíž železničního mostu na Smíchově

Jeden z mužů utonul poblíž železničního mostu na Smíchově


Video