Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Archiv MAFRA

Zlodějky předstíraly zájem o kůže, penzistovi na lůžku ukradly úspory

  • 9
O naspořených sedmdesát tisíc korun připravily seniorku a jejího třiaosmdesátiletého bratra upoutaného na lůžko tři ženy. Bez pozvání samy vešly do odemčeného domu a předstíraly, že vykupují kůže. Jedna z nich pak prohledala skříně a sebrala peníze. Policisté po ženách pátrají.

Tři ženy vnikly do domu v Meziboří nedaleko Bystřice nad Pernštejnem na Žďársku ve středu kolem čtvrté hodiny odpoledne. Dostat se do domu jim nedalo příliš práce - bylo odemčeno.

Zlodějky se tak dostaly až do obývacího pokoje, kde v tu chvíli byla devětasedmdesátiletá paní. Jedna z žen se jí začala vyptávat, zda nemá na prodej nějaké kůže, a společně vyšly do předsíně.

Další z žen pak vnikla do ložnice, kde v posteli ležel třiaosmdesátiletý bratr seniorky, který je kvůli zdravotnímu stavu převážně upoután na lůžko. "Žena ho přesvědčila, aby s ní odešel na chodbu, a mezitím třetí z žen vnikla do ložnice a ze skříně odcizila 70 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Monika Pátková.

Zlodějky poté vyšly ven, nasedly do auta a odjely. "Jednalo se o ženy tmavší pleti s černými vlasy, jedna ve věku třiceti let, dvě další ve věku kolem padesáti let, obě silné postavy," popsala hledané osoby policejní mluvčí.


Video