Traktorista v oranici přehlédl ženu, přejetí přes hrudník nepřežila

  • 95
Velké neštěstí se stalo v neděli dopoledne v obci Litol poblíž Lysé nad Labem na Nymbursku. Traktorista tam v oranici zřejmě přehlédl starší ženu, která vybírala na poli cibuli a připojeným vlekem jí přejel přes hrudník. Žena krátce poté zemřela.

"Ženě ve věku mezi pětašedesáti a sedmdesáti lety přejel návěs traktoru přes hrudník a nohy. Záchranáři přijeli na místo krátce po události a zraněnou okamžitě zaintubovali. Na místo byla přivolána také letecká záchranná služba," řekl před polednem iDNES.cz mluvčí krajské záchranky Petr Mach.

Ani posádka vzdušných záchranářů jí už ale nedokázala pomoci. Devastujícím poraněním žena na místě podlehla. "Žena utrpěla zranění neslučitelná se životem, veškeré pokusy o záchranu byly marné. Vrtulník odletěl zpět na základnu prázdný," doplnil Mach.

Tragédie se stala při pracích na poli. "Žena vybírala cibuli a traktorista ji při couvání přehlédl. Zatím neznáme její totožnost, ale podle dosavadních zjištění tam neměla co dělat," doplnila mluvčí nymburské policie Petra Potočná.

O pomoc při zjišťovaní identity zemřelé ženy policie pravděpodobně požádá strážníky z Lysé nad Labem.

Alkohol se u řidiče zemědělského stroje neprokázal. "Nyní se čeká na příjezd soudního znalce, který prohlédne traktor přímo na místě, aby ho policisté nemuseli zajišťovat. Poté zhodnotí, jestli na něm nebyla nějaká technická závada," doplnila mluvčí policie.

Podle informací televize Nova už policie řidiče traktoru obvinila z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Traktor údajně zůstal chvíli na poli osamocen a žena vybírala na poli cibuli přímo za ním, takzvaně paběrkovala. Poté, co traktorista opět nastoupil, začal couvat, přičemž si ženy schované za vlekem nevšiml.

K neštěstí došlo v obci Litol poblíž Lysé nad Labem.

K neštěstí došlo v obci Litol poblíž Lysé nad Labem.


Video