Stopy od mrtvé prostitutky vedly do Německa

  • 7
Z německého Ohringenu u francouzských hranic vyrazila před časem do Česka za sexem trojice mladíků. Užívali si na Plzeňsku. Podle policie pak zavraždili 37letou ženu. Tělo schovali v roští u bývalého vojenského cvičiště nedaleko Dobřan. Trojici nyní zatkla německá policie.

Čeští a němečtí policisté na případu pracovali společně přibližně tři týdny.

"Na základě poznatků od českých kolegů němečtí policisté zadrželi tři muže ve věku 18, 20 a 21 let z Ohringenu. S ohledem na další průběh vyšetřování nemůžeme sdělit více podrobností," vysvětlil mluvčí západočeské policie Jiří Soukup.

Tělo našla v sobotu 12. února v roští několik metrů od frekventované silnice Němka, která zastavila v Dobřanech, aby vyvenčila psíka. Mrtvola měla na sobě jen svetr a kalhotky. Ostatní oblečení a osobní věci našli policisté v nedalekém okolí.

Čeští policisté nyní podle informací MF DNES čekají, až prostřednictvím právní pomoci dostanou z Německa další podrobnosti o podezřelé trojici.

Německé soudy řeší vraždy v Česku
Vraždy spáchané Němci v českém pohraničí nejsou výjimečné. Před soud ve východoněmecké Geře brzy předstoupí tamní třicetiletý dělník. Policie ho podezírá, že v dubnu 1993 na Sokolovsku zabil prostitutku.

Když se nedohodli na ceně za sex, uškrtil jí páskem a tělo pak odvezl na skládku. Loni na podzim ho usvědčily testy DNA.

V srpnu 1994 podle detektivů vraždil v západních Čechách Ralf Huse. Do svého karavanu naložil jedenáctiletou dívku, kterou utloukl a zkoušel jíst její syrové maso. Tělo mrtvé dívky odhodil do rybníka na okraji Plzně.

Kanibal vraždící na západě Čech stanul před soudem ve východoněmeckém Halle. Při procesu někteří svědci uváděli, že je Huse žádal, aby ihned po smrti udělali z jeho masa karbanátky a ty pak smíchané s krví snědli.

,

Video