Soused: Opilý poslanec mě málem přejel

  • 25
Policie vyšetřuje údajný incident karlovarského poslance Miloše Patery (ODS). Jeho soused Jiří Sýkora tvrdí, že ho opilý zákonodárce málem přejel autem. Poslanec to odmítá, souseda naopak viní, že mu do vozu kopnul.

Sýkora podle svých slov uskočil před vozem jedoucím po chodníku na poslední chvíli.

"Otevíral jsem na chodníku před svým domem v Karlových Varech - Zlaté ulici poštovní schránku. Paterovo auto náhle nelogicky najelo na chodník. Stačil jsem uhnout a pak jsem ze všeho zkolaboval. Sanitka mě odvezla do nemocnice," řekl Jiří Sýkora.

Poukazuje na lékařskou zprávu. V ní uvedl, že na něj autem mířil soused.

Je to nesmysl, říká Patera
Poslanec Miloš Patera považuje vše za nesmysl. Jak říká, na linku 158 naopak on později nahlásil, že mu jeho soused Jiří Sýkora kopnul do auta.

Sýkora však trvá na tom, že poslanec byl totálně opilý. "Dělal jsem dvacet let v hospodě, takže opilost poznám na první pohled při verbálním projevu. Hlavně to viděli dopravní policisté, které přivolala moje žena," sdělil Sýkora.

Poslanec Patera potvrdil, že na místě byla policie. "Pan Sýkora totiž nahlásil, že parkuji v protisměru na chodníku," řekl poslanec. Parkování zdůvodnil rekonstrukcí svého domu, na kterém je lešení. Proto nemohl odstavit auto na obvyklé místo.

A co poslancova údajná opilost? "Žádná nebyla. Obout se do politika je velice jednoduché. Všichni rádi slyší, že politik rovná se lump a gauner," řekl Patera.
 
Když do Zlaté ulice přijeli dopravní policisté, řidič Patera se před nimi podle souseda Sýkory nechal doma zapřít, aby nemusel dýchat. "Policisté zvonili na zvonek. Dozvěděli, se že Miloš Patera není doma," tvrdí Sýkora.

Poslanec to vysvětluje shodou náhod. "Policisté probudili mého syna, který si myslel, že nejsem doma," uvedl poslanec.

Policie ví o dvou přestupcích
Zástupce ředitele karlovarské policie Miloš Petržilka potvrdil, že se sousedským incidentem z počátku října jeho podřízení zabývají. "Zatím se jedná minimálně o dva přestupky," řekl Petržilka.

Jako přestupek je podle policie vedena jízda Miloše Patery po chodníku a v protisměru. Přestupkem je i kopnutí Jiřího Sýkory do dveří poslancova auta.

"Toto oznámení jsem ale třetí den vzal zpět. Nechtěl jsem totiž vyhrocovat už tak napjaté sousedské vztahy," řekl poslanec Patera.

Karlovarský poslanec Miloš Patera (ODS).

,

Video