Diskuze

Detektivové: Policisté měli po Aničce pátrat rychleji a důkladněji

Elitní soukromí detektivové se pozastavují nad prací policie při hledání těla pohřešované devítileté Anny. Kritizují hlavně tempo pátrání v prvních dnech po dívčině zmizení. Naděje na její záchranu by ale i tak byla mizivá, myslí si. Podle ministra vnitra Radka Johna ale pátrači dělali, co mohli.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

ixtlil

20. 3. 2011 1:36
Jsem toho

názoru ,že hrob dle rozměrů pytle měl max. 50 cm hl. Nevěřím,že nejprve se spodní část těla dívky,asi 15 cm tl. těla, nacházela ve značné hloubce,což by bylo 1m a více.

Vepři by do takové hloubky to nevyhrabali,takže maximálně těch 40 cm a to při tl. těla 15 cm znamená asi 25 -30 cm do hl. což mohli rozhrabat natolik,že tělo v pytli rozměrů asi 55*120mohli zčásti obnažit od hlíny .

Navíc v těch místech souvislý porost žádný,jen tu a tam stromy(pochopitelně, ve spěchu či nepozorovaně kopat jde těžko u kořenů stromů a překážejících větví keřů.A i tak,přebytečná hlína musila být někam rozházena a ikdyž zakryto padajícím listím,stejně by se to dalo najít.Jenže opravdu jedině tak,že by se musilo do jistě měkké hlíny píchat v malých odstupech jako při hledání v lavině a prostor opravdu řádně označit, jako při archeologickém průzkumu i za cenu pokácení keřů a překážejících větví.Na to vše má pol.v neodkladném případě nárok,vůbec nepotřebuje, jde li o život,nějaký souhlas soudce či st. zást.

0 0
možnosti
HD

opportunity

28. 3. 2011 22:52
Re: Jsem toho

Klid, to není "ten" pytel a "ta" jáma.

0 0
možnosti
MSK

modrá straka kradačka

19. 3. 2011 9:55
Je hezké. kolik parazitů se na té kauze snaží zviditelnit,

a udělat si levnou reklamu. Evidentně ten pán vůbec naví jak funguje termokamera. Kdy tělesná  se schránka teplotně "srovná s okolím". Až mnoho dní později (teploty v říjnu a opadané listí) se nepatrně zvýší teplota díky biolog.procesům. Už Viet-Kong ohlupoval americké střely s termo naváděním, tím že v okopu nad agregátem vyrábějícím emergii pro rady, napnul plachtu, ve které vyměňoval vodu k eliminaci tepla. A takhle fungovala i vrstva zeminy a listí nad nad tělem. A citlivost termovize je další věc. Předpokládám, že ti detektivové jsou absolventi civilní větve Polic.akademie, nebo odejití policajti.

0 0
možnosti
JN

binddy

17. 3. 2011 23:40
Proč,když

policie někoho hledá v terénu,tak choděj v řadě za sebou jako kačenky,už jsem si toho všimla vloni několikrát v televizi a bylo to i při záběrech před lety když hledali malou Terezku z Kladna-Kročehlav.Nebylo by lepší udělat rojnici a jít vedle sebe ve vzdálenosti tak dvou metrů?Jinak si myslím,že dělali co mohli.Nejlepší by bylo,když se ztratí dítě,aby v co nejkratší době dostali všichni lidi zprávu formou sms do mobilu s popisem dítěte a místem zmizení,to by byla rychlost a lidi kteří by se tam zrovna nacházeli by mohli hned pomoci tím,že by se víc dívali kolem sebe,dokud je ještě čas dítě zachránit.

0 0
možnosti
IH

logar

18. 3. 2011 6:17
Re: Proč,když

ano, bylo by lepší nechodit v řadě, nepovídat si a nesmát se vlastním vtipům, jak vyplývá z obrázku. No ale, pokud dělali co mohli a říká to i ministr vnitra? Kolem těla Terezky, které bylo lehce přikryté nějakým kusem desky chodili také několik dnů a nenašli. Řekla jim o něm nakonec matka. Třeba, kdyby dostali přidáno?

0 0
možnosti
P

Prowokatér

17. 3. 2011 18:59
Po bitwě je každý generál.....co?

0 0
možnosti
B

Big.M

17. 3. 2011 20:44
Re: Po bitwě je každý generál.....co?

jj, samá kdyby kdyby

0 0
možnosti

Hi203

17. 3. 2011 18:28
Co řešíte?

1. nebyli tam jen policejní psi, ale i záchranářů hasičů, ze Slovenska atd. a taky nic nenašli. 2. po bitvě je každý generál. 3. nelze všechno hnedka veřejně říci a tím pohřbít důkazní materiál a vyšetřování. 4. také mi z toho pohledu na místo nálezu nepřijde, že by to bylo nějak hluboko, ale kdo ví. 5. tělo mohlo být v nějakém igelitu, posypáno něčím, aby nebylo psy dohledáno. 6. Otakar T. je velmi inteligentní a zezačátku a hlavně časově většinou vše hraje pro pachatele, pokud neudělá absolutní blbou chybu, což on udělal, že batoh taky nezakopal, jinak by se na něj asi ani nepřišlo.

Každopádně je mi to líto a upřímnou soustrast ;-(

0 0
možnosti
K

kOBLICH

17. 3. 2011 22:09
Re: Co řešíte?

Otakar T. je velmi inteligentní...

O jeho inteligenci jistě svědčí i to, že, ačkoli byly zpráv o nálezu těla plné sdělovací prostředky, klidně seděl v hospodě, pil pivo a čekal, až si pro něj přijdou...

0 0
možnosti
SN

doc

17. 3. 2011 18:12
Je možné,

že v době prvotního pátrání nebylo děvče již zakopané, ale uschované mrtvé, nebo držené živé v některé ze zahradních chatek. Policie totiž chatky vevnitř VŮBEC NEPROHLEDÁVALA. K zakopání mohlo dojít až následně. To by vysvětlovalo, že nebyl hrob nalezen.

0 0
možnosti
A

Amenofis

17. 3. 2011 18:43
Re: Je možné,

a co tak povolení na všechny chatky v okolí, nebo v celé zemi? jste normální? chtěl bych vás vidět, kdyby jste neměli s případem nic společného a policajti Vám vykopli dveře do chatky, byli by jste první, co by jste řvali. jste češi ubožáci;-€

0 0
možnosti
TJ

Tomáš Jasný

17. 3. 2011 16:47
Milí páni policisté,

píšete sem příspěvky typu "po bitvě je každý generálem". Tak vám říkám, že vás tam bylo několik set a nic jste nenašli (prostor až tak veliký není). několik set lidí, spousta psů, vrtulník s termovizí.

Na vojně jsme hledali v řece utopený samopal a po několika hodinách jsme ho zdárně našli. Páni policisté, jste banda neschopných tupců. Umíte akorát buzerovat kvůli prošlé lékárničce, na pořádnou práci vás neužije. Běžte radši do výroby.

0 0
možnosti
JS

JirkanSirkan

17. 3. 2011 17:12
Re: Milí páni policisté,

podle úrovně tvého příspěvku předpokládám, že do říčky upadl ten sampr tobě. Mimochodem to zda prošlá lékárnička je či není věcí hodnou "buzerace" a míru té "buzerace" určují zákony a vyhlášky, tedy dílo politiků.Třeba i těch, které jsi volil sám,a  teď tu fňukáš

0 0
možnosti
JS

JirkanSirkan

17. 3. 2011 16:15
ještě že to ti detektivové řekli včas kde je ta chyba

Rodiče Aničky nabídli 3,5 mil. Kč za objevení Aničky nebo informace , které by odhalili pachatele. 3,5 milionu je i na dnešní dobu stále dost peněz. Proč si pro tyto peníze s příslušnými informacemi nepřišli ti chytří a šikovní soukromí detektivové, kteří umí pátrat lépe? jak vůbec pomohli? Možná jim ale křivdím a společnost prostě v tu dobu potřebovala jejich síly při špiclování nevěrných manželek a jiných podobných drsných akcích. Taky jsem jejich kritiku tak nějak asi přeslechl v době, kdy se toho ještě moc nevědělo.

0 0
možnosti
L

Lea26

17. 3. 2011 17:06
Re: ještě že to ti detektivové řekli včas kde je ta chyba

R^R^R^

0 0
možnosti
TT

Thorough

17. 3. 2011 16:02
Ti elitní detektivové tam byli, nebo jen chytračí?

Třeba co se psů týká - hledali v určité době. Zvířata odkryla tělo o dost později. Tím se samozřejmě tělo celkem zásadně změnilo a projevovalo se jinak. Asi to elitním detektivům nedošlo :)) Podobné články patří do bulváru, nemá nic společného se sdělováním objektivních informací.

0 0
možnosti
RN

Radim Nováček

17. 3. 2011 15:54
Policisté by měli vysvětlit

proč si nevšimli čerstvě rozhrabané zeminy. Pořád tvrdili, jak to území důkladně prohledali a přitom spoléhali na psy. Zase to zřejmě někteří odflákli... Také nechápu, jak mohla být televize Nova dříve u toho obviněného, než si pro něho přijela policie. Na místě nálezu těla byli novináři taky velmi rychle. Takové úniky informací nahrávají vrahovi, měla by to vyšetřit inspekce. Ota klidně mohl zdrhnout za kopečky, když se dříve dozvěděl, že tělo už našli, než si pro něho přijela policie. Fakt síla a neskutečný bordel!

0 0
možnosti