Soud snížil trest za vraždu chlebem

  • 3
Olomouc, Ostrava - Sedm let stráví ve vězení muž, který svoji družku loni v červenci v Ostravě-Vítkovicích udusil krajícem chleba. Původní desetiletý trest osmačtyřicetiletému Bulharovi snížil olomoucký vrchní soud o tři roky kvůli jeho zdravotním problémům. Angel Atanasov Karamaronov totiž trpí závažnou srdeční chorobou.

Bulhar podle obžaloby značně opilou družku napadl, aby ji zavraždil. "Seděla v křesle. On jí přiklekl ruce a udeřil pěstí do hlavy. Pak násilím otevřel její čelist a do úst vtlačil chléb se salámem," uvedl žalobce. Žena se po několika minutách udusila.

Karamaronov obvinění z vraždy odmítá. Tvrdí, že ho družka vyprovokovala. "Když se moje matka přišla zeptat, jestli si může vzít chleba, odpověděla, že všechno sežere. Popudilo mě to. Proto jsem vzal chleba a strčil jí ho do úst," řekl.

Žena spadla na postel a on si lehl vedle ní. Probudil se údajně po dvou hodinách, kdy družka už nedýchala.
   
Další dvě hodiny podle své výpovědi neúspěšně hledal v okolí bytu někoho, kdo by mu půjčil mobilní telefon, aby mohl zavolat pomoc.

Okolo půlnoci se vrátil do domu, který uklidil a potom společně s matkou povečeřel. Následující den při pití vína vše vyprávěl jednomu z bezdomovců.


Video