Rybář postřelil dva opilce

  • 8
Až výstřely ukončily počínání tří opilců v Louce u Mostu, kteří s nožem v ruce požadovali po sedmatřicetiletém muži odvoz. Muž, který na místním rybníku chytal se svým třináctiletým synem ryby, vytáhl na útočníky legálně drženou zbraň a dva z nich postřelil.

"Oba zraněné převezla záchranka na anesteziologicko-resuscitační oddělení mostecké nemocnice," oznámila mluvčí severočeské policie Jarmila Hrubešová. Jakékoli další informace o zdravotním stavu postřelených odmítla sdělit s tím, že případ je v počátečním stadiu vyšetřování.

Rybář se vydal k rybníku v úterý večer se svým třináctiletým synem. Před devátou večer k nim přišla trojice mužů, kteří byli pod vlivem alkoholu.

"Chtěli po něm, aby je odvezl do Mostu. Když odmítl, tak ho napadli a ohrožovali nožem. Rybář nejprve vypálil varovný výstřel, ten ale útočníky neodradil," popsala událost mluvčí.

"Muž proto ze strachu o zdraví a život svůj i svého syna několikrát vystřelil přímo na ně," dodala.

Střelec je obviněn z ublížení na zdraví

Vyšetřovatel střelce obvinil z ublížení na zdraví. "Po výslechu svědků bude rozhodnuto o obvinění útočníků z vydírání," doplnila.

Pokud vyšetřování prokáže, že muž při použití střelné zbraně neporušil zákon, bude podle Hrubešové obvinění staženo a čin překvalifikován na nutnou obranu.


Video