Martin Macháček

Martin Macháček | foto: Iveta Lhotská, MF DNES

Rváče Macháčka pustili z vazby

  • 6
Martin Macháček, litvínovský rváč, je od pátku opět na svobodě. Jeho jméno je spojováno s mnoha kauzami útoků na místní kluby a diskotéky.

Státní zástupce ho propustil z vazby, kde byl kvůli tomu, že se skrýval před policií. Od poloviny dubna ho měsíc hledala kvůli rvačce s policistou v civilu.

Kriminalisté se rovněž obávali, aby neovlivňoval svědky. - více zde

"Důvody vazby pominuly. Vyšetřování případu je v takové fázi, kdy už jsou výslechy všech svědků hotové. Padl i důvod pokračování v trestné činnosti, protože se v květnu sám přihlásil policii," uvedl mostecký státní zástupce Otakar Zahradník.

Macháček byl několikrát v podezření, že vyhrožuje svědkům, kteří figurují v případech, kdy se skupina rváčů kolem něj snažila útoky na návštěvníky klubů ovládnout noční podniky v Litvínově.

V jednom případě je dokonce souzen za to, že surově napadl člověka.

"Dosud není odsouzen, proto se na něj samozřejmé musí hledět jako na nevinného. V tomto spisu není nikdo, kdo by se bál vyhrožování. Neprokázalo se ani v jiných případech," upozornil Zahradník.

"Vazba je mimořádné opatření, které má být co nejkratší," dodal.

Soud posílá obviněné do vazby pouze ve třech případech – pokud by mohli ovlivňovat svědky, pokračovali v trestné činnosti nebo se vyhýbali vyšetřování. Může trvat maximálně tři měsíce, státní zastupitelství jí ale může prodloužit.

Macháček měl při dubnové bitce s policistou komplice. Šestadvacetiletého muže obvinila policie před několika dny z výtržnictví. Je vyšetřován na svobodě. - více zde


Video