(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Bořivoj Černý

Rodina uvázla v zasněžených Beskydech, jedenáctileté dívce omrzly nohy

  • 49
Záchranáři z Horské služby vyjížděli v sobotu odpoledne k pětičlenné rodině, která se v Beskydech dostala do nesnází. Při sestupu z vrcholu Radhoště se poranila jedenáctiletá dívka. Navíc jí a její matce omrzly nohy.

Oznámení o rodině v nesnázích dostal dispečer Horské služby v půl páté odpoledne. "Dva dospělí a tři děti ve věku jedenáct let se při sestupu z vrcholu Radhoště směrem do Trojanovic dostali do nepřístupného terénu a nemohli dál sami pokračovat," uvádějí záchranáři na svém webu.

Dvě záchranné skupiny rodinu našly a posléze všech pět osob museli složitě transportovat zářezem jednoho z potoků, kde hrozily sesuvy sněhu. Podle záchranářů je v dané lokalitě metr a půl sněhu.

Pracovníci Horské služby podchlazenou dívku dostali na cestu, zabalili ji do termofólie a na saních za čtyřkolkou ji odvezli do Trojanovic k sanitce. Ostatní členy rodiny odvezli do bezpečí záchranáři na skútrech.

Kromě jedenáctileté dívky měla omrzliny na nohách i její dvaačtyřicetiletá matka. Akci záchranáři ukončili po třech a půl hodinách.


Video