Nehoda kamionu u dálnice D1

Nehoda kamionu u dálnice D1 - Nedaleko Říčan se u nájezdu na dálnici D1 se srazil nákladní vůz s kamionem. Řidič avie srážku nepřežil. Z korby uteklo na 50 prasat. (30. března 2005) | foto: Radek Cihla, MF DNES

Řidič zemřel, z avie utekla prasata

  • 9
U nájezdu na dálnici D1 se srazil nákladní vůz s kamionem. Řidič avie, který nedal na křižovatce přednost, srážku nepřežil. Z korby nákladního auta uteklo na 50 prasat. Zvířata doběhla těsně k dálnici, policisté je chytali po okolí. Sjezd na Říčany je podle ÚAMK neprůjezdný.

Auta se srazila krátce před polednem poblíž nájezdu na 11. kilometru brněnské dálnice D1.

Avie upravená pro přepravu zvířat jela ve směru na Říčany. Na křižovatce u sjezdu z dálnice ale řidič nedal přednost projíždějícímu kamionu Mercedes.

"Řidič avie srážku s tahačem nepřežil. Z nákladního prostoru avie vyběhlo do okolí asi padesát prasat," řekla iDNES policejní mluvčí Soňa Budská.

Zvířata se rozutekla do okolí. Některá se pohybovala i poblíž dálnice. Policistům se je podařilo pochytat téměř po dvou hodinách.

"Vepři už jsou pochytaní, je tam ale dopravní chaos. Nákladní vozy vyprošťují hasiči," uvedla kolem 13:40 Budská.

Havarované vozy podle ní stojí zhruba sto metrů od dálnice. Zablokovaly však oba sjezdy z D1.

 "Kolony aut stojí na sjezdech v obou směrech, v ostatních pruzích se však jezdí normálně," řekl iDNES operační důstojník dálniční policie.

Podle ÚAMK stojí kolony i na nájezdu od Říčan. Silnice na Říčany a Jesenici je tak zcela neprůjezdná.


Video