(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Jan Strouhal

Řidič zamykal garáž, zloděj mu mezitím ujel s nastartovaným autem

  • 33
Na drzost zloděje doplatil majitel vozu Renault Thalia, který jej nechal ráno nastartovaný před svým domem v obci Lišnice na Mostecku. Když zavíral dveře od garáže, neznámý kolemjdoucí mu skočil do auta a z místa ujel. Policisté auto našli po pár dnech u chomutovské přehrady.

Krádež se před rodinným domem odehrála v pátek brzy ráno. Krátce před šestou hodinou vyjel s renaultem jeho majitel z garáže a pak ji šel zamknout. Auto přitom nechal nastartované a připravené k odjezdu do práce.

Toho ovšem zneužil neznámý zloděj, který ulicí právě procházel. "Nasedl do něj a k překvapení poškozeného z místa odjel," uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Šokovaný muž krádež ohlásil policii. Vypověděl, že šlo o mladíka ve věku kolem 20 let, o němž si původně myslel, že jde normálně do práce.

Ukradené auto našla o víkendu policejní hlídka u chomutovské přehrady. "Na vozidle vznikla jen nepatrná škoda, zloděj u něj poškodil zpětné zrcátko," řekla Světláková. Pachatel tak auto využil pouze k přesunu.

Muži zákona vrátí auto původnímu majiteli. Po neznámém zloději policisté dál pátrají.

Lišnice na Mostecku

Lišnice na Mostecku


Video