Řidiče čeká obvinění z trestných činů ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Ilustrační foto. | foto: MF DNES

Řidič se čtyřmi promile srazil na chodníku ženu s dítětem

  • 345
Silně opilý řidič srazil v pondělí večer ve Strakonicích na chodníku ženu s dítětem. Dvacetiletý šofér nezvládl řízení a vjel na chodník do lidí.

Mladík řídil vůz Opel Omega tmavé barvy a jel k viaduktu u strakonického strojírenského podniku ČZ. Nezvládl ale řízení a vjel na chodník vedoucí při pravé straně silnice ve směru od teplárny.

"Přerazil sloup veřejného osvětlení a značku. Auto nezastavilo a jelo dál, až srazilo ženu, která tlačila kolo," popsal jeden ze svědků nehodu, kvůli které policisté ihned večer viadukt uzavřeli.

Kriminalisté potvrzují, že sražená žena tlačila po chodníku jízdní kolo a své dítě měla v sedačce. "Žena utrpěla těžké zranění s dobou léčení kolem šesti měsíců. Dítě bylo naštěstí zraněno jen lehce," doplnil mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Řidič nadýchal policistům do přístroje Dräger téměř čtyři promile alkoholu v dechu. Čeká ho obvinění z trestných činů ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Škodu, kterou způsobil, odhadli policisté na sto tisíc korun.


Video