Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: SXC.hu

Recidivista dostal za pokus zabít syna své známé 25 let vězení

  • 23
Krajský soud v Ostravě poslal sedmačtyřicetiletého Ladislava Krajčíka na 25 let do vězení. Muž se loni na Silvestra pokusil ve Studénce na Novojičínsku nožem zabít syna své známé.

Krajčík slavil konec roku společně s majitelkou bytu, jejím synem a sousedkou. Odsouzený tvrdí, že měl s matkou napadeného mladíka poměr. Její syn na něj prý právě proto zaútočil jako první .

"Vyčítal mi, že kazím matce pověst, že se o ní kvůli mně říká, že je to vdaná lehká paní. Odpověděl jsem, že mu do toho nic není. Reagoval tak, že mě nejprve udeřil pěstí do nosu a pak asi popelníkem do hlavy. Na stole jsem nahmatal nůž a chtěl se bránit. Nic jsem neviděl, jen jsem tak před sebou máchal," popsal situaci obžalovaný.

Napadený mladík vylíčil průběh loňského Silvestra úplně jinak. "Znal jsem se s ním jen patnáct minut. Najednou na mě zaútočil nožem. Bylo to úplně bezdůvodně," řekl pětadvacetiletý muž. V obličeji utrpěl dvě dlouhé a hluboké řezné rány.

Podle rozsudku útočil Krajčík bezdůvodně v okamžiku, kdy byli v kuchyni sami dva. Napadený údajně přežil jen díky sebeobraně.

Výjimečný trest soudkyně udělila především s ohledem na trestní minulosti odsouzeného. "V minulosti byl šestkrát odsouzen za ublížení na zdraví, vydírání i vraždu. Jednou pak za vojenský zločin," uvedla.

Navíc se zjistilo, že Krajčík trpí homosexuálním sadismem. Po propuštění z vězení a psychiatrické léčebny vydržel na svobodě jen necelé dva roky.

,

Video