Český podnikatel Radovan Krejčíř u jihoafrického soudu v Kempton Parku.

Český podnikatel Radovan Krejčíř u jihoafrického soudu v Kempton Parku. | foto: Reuters

Razie v domě Radovana Krejčíře v JAR odhalila seznam lidí na odstřel

  • 297
Jihoafričtí policisté při razii v domě Radovana Krejčíře našli seznam lidí, které podle nich chtěl český podnikatel zlikvidovat. Samotného Krejčíře se jim ale zadržet nepodařilo.

O razii informoval server Times Live. "Podezřelý v domě v Bedfordview nedaleko Johanesburgu nebyl, když jsme tam v úterý v noci dorazili. Ale v domě jsme našli seznam se čtyřmi jmény," cituje server policejního mluvčího McIntoshe Polelu.

Jako první bylo na "seznamu smrti" jméno Cyrila Beeky, který byl údajně hlavou místního podsvětí. Beeka byl ale v pondělí zavražděn, když na jeho auto několikrát vystřelili muži na motorkách.

Polela přímo neuvedl Krejčířovo jméno, ale podle informací místních médií policisté prohledali opravdu rezidenci českého podnikatele. Tomu nahrává i prohlášení mluvčího, že hlavní podezřelý je vyšetřován kvůli podílu na vraždě a podvodu.

Jihoafrické soudy přitom viní Krejčíře z toho, že obral pojišťovnu o miliony. Tvrdil, že má neléčitelnou rakovinu. Navíc prý chtěl zfalšované lékařské záznamy využít k tomu, aby dostal milost od prezidenta Václava Klause.

Mluvčí dodal, že policisté při razii zadrželi dva lidi, sám Krejčíř mezi nimi ale nebyl. "Jednoho jsme zadrželi přímo při prohlídce domu, druhého v nedaleké rezidenci společníka podezřelého muže," doplnil Polela.

Podle deníku Star byli Krejčíř a Beeka obchodními partnery, jejich vztah ale v poslední době dost upadal.


Video