Artista zranil dívku vyrovnávací tyčí. Ilustrační foto.

Artista zranil dívku vyrovnávací tyčí. Ilustrační foto. | foto: ČTK

Provazochodec spadl na hlavu. Těžce zranil sebe a sedmiletou dívku

  • 40
Na pouti v Novém Jičíně se odpoledne těžce zranil provazochodec Manuel Berousek alias Berondini. Jedenačtyřicetiletý muž spadl asi z osmimetrové výšky přímo na hlavu. Do nemocnice ho v kritickém stavu přepravil vrtulník. Berousek při pádu navíc těžce poranil sedmiletou dívku.

Neštěstí se stalo na novojíčinském zimním stadióně na pouti Radia Čas. Provazochodec chtěl okolo páté odpoledne snažil překonat rekord v jízdě na kole umístěném na laně. Nebyl nijak jištěný a ztratil stabilitu.

"Na pomoc zraněnému okamžitě vyjely dvě posádky záchranné služby, vyslán byl rovněž záchranářský vrtulník z Ostravy," sdělil mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Po dopadu na zem byl Berousek v bezvědomí. Lékaři mu provedli intubaci dýchacích cest, připojili ho na umělou plicní ventilace a zafixovali do vakuové matrace. Pak Berouska odvezl vrtulník do ostravské fakultní nemocnice.

Při pádu artisty byla zraněna přihlížející sedmiletá holčička. "Byla zasažena do hlavy patrně vyvažovací tyčí provazochodce. Dítě bylo při vědomí a se záchranáři komunikovalo," uvedl Humpl. Holčička skončila s vážným poraněním na chirurgické jednotce intenzivní péče v novojičínské nemocnici.

Policisté nyní zkoumají příčiny neštěstí. Podle ČTK prověřují také zařízení, po němž se artista přepravoval.


Video