Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: HZS Zlínského kraje

Při závodech motocyklových veteránů v Hořicích zemřel otec s dcerou

  • 95
Při závodech motocyklových veteránů v Hořicích na Jičínsku dnes odpoledne zahynuli dva lidé. O život přišel řidič motocyklu a jeho spolujezdkyně v sajdkáře. Potvrdil to operační důstojník hradecké krajské policie.

Nehoda se stala během závodu sajdkár Czech Tourist Trophy. K závodům se přihlásilo asi 340 jezdců.

Podle operačního důstojníka vyjel motocykl z tratě v úseku číslo 9 na křižovatce Tachovy - Lukavec a narazil do stromu. Sedmapadesátiletý řidič a jeho sedmadvacetiletá dcera, která jela na sajdkáře byli na místě mrtví.

"Přivolaní zdravotníci se je snažili ještě patnáct minut oživovat, to se však nepodařilo," popsal pro iDNES.cz policista.

Přesnou příčinu nehody policisté na místě vyšetřují. "Bude se zkoumat, zda vůz neměl technickou závadu, nicméně cizí zavinění je nejspíš vyloučeno," řekl operační důstojník.

Vedení závodu se po dohodě s policií a traťovým komisařem rozhodlo závod ukončit. K nehodě se zatím odmítlo vyjádřit, uvedla ČTK.

Dnešní havárie není první smrtelnou nehodou na hořickém okruhu. Při loňském ročníku veteránských závodů se při závěrečné ukázkové jízdě historických závodních vozů jednomu autu utrhlo kolo a zasáhlo diváka do hlavy. Dvaašedesátiletý muž zraněním v nemocnici podlehl.

V roce 1995 při hořických závodech silničních motocyklů zase po srážce dvou jezdců zasáhl letící motocykl osmnáctiletého diváka a smrtelně ho zranil.

V sobotu také zahynuli dva závodníci v průběhu Horácké rallye Třebíč. Posádka soutěžní fabie při rychlostní zkoušce poblíž Svatoslavi narazila do stromu a zraněním na místě podlehla. - čtěte Na Horácké rallye tragicky zahynula posádka Levora - Třebínová

,

Video