Traktor se převrátil do potoka. Muži uvnitř zůstali zaklínění. (Ilustrační snímek)

Traktor se převrátil do potoka. Muži uvnitř zůstali zaklínění. (Ilustrační snímek) | foto: Policie ČR

Muži se v noci převrátili s traktorem do potoka. Dva z nich zemřeli

  • 41
Tragédie se stala v noci na neděli v Chlumu na Chrudimsku. Trojice mužů se tam uprostřed noci rozhodla vyjet na zkušební jízdu s čerstvě opraveným traktorem a stroj se s nimi převrátil do potoka. Dva z mužů i přes rychlou pomoc záchranářů zraněním podlehli.

K nehodě vyjeli hasiči z Hlinska krátce po půlnoci.

"Muž opravoval s kamarády traktor. Poté provedli zkušební jízdu na polní cestě mezi Hlinskem a Ždírcem.  U obce Chlum se však převrátili s traktorem do místního potoka," vylíčila nešťastnou událost mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Všichni zůstali pod převráceným traktorem zaklíněni. "Do dvou minut od příjezdu na místo se hasičům podařilo všechny muže vyprostit a začít s oživováním," přiblížila mluvčí.

Dva muži ve věku 36 a 44 let zraněním i přes snahu záchranářů podlehli. 

"Nikdo ve skutečnosti neví, jak dlouho byli muži uvnitř zaklíněni. Traktor přehradil potok, začal zadržovat vodu, a ta se postupně hromadila uvnitř převráceného stroje. Dva muži byli hlavami úplně pod vodou. Jednoho z nich záchranáři neúspěšně oživovali, druhý byl  již mrtvý," upřesnila mluvčí krajské záchranky Helena Škuligová s tím, že u nich byla nařízena pitva.

Čtyřicetiletý muž, který nehodu přežil, utrpěl těžké zranění. "Byl podchlazený, lékaři ho napojili na dýchací přístroj a převezli na traumacentrum do Fakultní nemocnice v Hradci Králové," doplnila mluvčí záchranky.

Na spekulace o příčinách nehody je podle mluvčího chrudimské policie Jiřího Tesaře ještě příliš brzy. "Případem se zabývají kriminalisté, kteří také budou zjišťovat, proč k tragédii došlo," sdělil mluvčí.

Hasiči do potoka položili nornou stěnu, protože z traktoru do vody unikal olej. Z místa odjeli kolem páté hodiny ráno.

Obec Hlinsko-Chlum, kde došlo k tragédii, leží na pomezí Pardubického kraje a Vysočiny.

Obec Hlinsko-Chlum, kde došlo k tragédii, leží na pomezí Pardubického kraje a Vysočiny.


Video