Sedlečko - vyhořelé stavení, kde našli mrtvého muže (17. 8. 2010)

Sedlečko - vyhořelé stavení, kde našli mrtvého muže (17. 8. 2010) | foto: René Flášar, MF DNES

Požár u Soběslavě muže nezabil, plameny možná jen maskovaly vraždu

  • 5
Muž, jehož ohořelé ostatky objevili v úterý hasiči po uhašení požáru statku a garáží v Sedlečku u Soběslavě, zemřel s největší pravděpodobností ještě před vzplanutím ohně. Ukázaly to výsledky pitvy. Proč a jak člověk zemřel, ale policie stále neví. Jednou z verzí je i vražda.

Jak vážné je podezření, že požár v Sedlečku měl jen zakrýt stopy předem naplánované vraždy, policie odmítá komentovat. "Žádnou z prověřovaných verzí se zatím nepodařilo vyloučit," pouze podotkla Kozoňová.

Podle soudních lékařů byl muž s největší pravděpodobností mrtvý, ještě než jeho tělo začaly olizovat plameny. V plicích neměl žádné známky kouře. "Pitva prokázala, že muž nezemřel na udušení," potvrdila táborská policejní mluvčí Lenka Kozoňová.

Kriminalisté pokračují v prohledávání spáleniště. Snaží se najít nějaké stopy či předměty, které by potvrdily, že uhořelou osobou je majitel stavení Jiří V. Ten je oficiálně zatím stále považován za pohřešovaného.

"V současné době se stále prověřuje totožnost mrtvého muže, budou probíhat další expertizy k odhalení jeho identity," popsala další kroky vyšetřovatelů Kozoňová.

Sousedé viděli odjíždět podezřelé auto

Že šlo o vraždu, jsou přesvědčeni obyvatelé Sedlečka. "O půl druhé jsme se synem slyšeli od vedle nějaké rány a krátce před vypuknutím požáru zahlédla moje snacha odjíždět od Jirkova domu nějaký automobil," uvedla nejbližší sousedka vyhořelého stavení Jitka Koblasová.

Jiří V. v minulých letech vozil do Čech nábytek z Německa a Holandska. Podnikání však před necelými třemi roky ukončil. Čemu se věnoval v poslední době, není jasné. V obci se proslýchá, že pomáhal s vymáháním dluhů.

,

Video