(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Policie ČR

Policistka po službě přistihla zloděje, zmlácená skončila v nemocnici

  • 143
Plzeňská policistka draze zaplatila za svou pohotovost, se kterou se rozhodla ve svém volnu bránit zlodějskému páru ve vykrádání auta. Surově ji zbili a skončila zraněná v nemocnici.

Policistka si v pátek večer všimla v Kralovické ulici v Plzni muže a ženy, kteří rozbili okna zaparkovaného auta a vlezli dovnitř. Podle Martiny Korandové z plzeňského policejního ředitelství nejprve podezřelou dvojici vyzvala, aby vystoupili z auta.

"Při tom se jim prokázala jako policistka. Muž a žena z auta vystoupili, ale okamžitě začali policistce nadávat, strkali do ní a udeřili ji do obličeje. Když jim policistka zabránila v odchodu, dvacetiletá žena ji chytila za vlasy, smýkla s ní na zem, začala do ni kopat a mlátit ji," popsala Korandová.

Policistce, která tou dobou nebyla ve službě, přispěchal na pomoc její manžel. Partnera útočnice se mu podařilo zpacifikovat. "Jestli ho nepustíte, ukopu ji," vyhrožovala násilnice. I se svým komplicem se pak dali na útěk. Přivolaní policisté je ale zakrátko zadrželi.

Policistka, její manžel i žena, která jim šla na pomoc, skončili v nemocnici. Policistku si tam lékaři nechali na pozorování. Dopadeným násilníkům hrozí až čtyři roky vězení. Soud neakceptoval návrh na jejich umístění do vazby.


Video