Policisté našli v bytě, kde došlo k požáru, zařízení na pěstování marihuany. Ilustrační foto.

Policisté našli v bytě, kde došlo k požáru, zařízení na pěstování marihuany. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Policisté vyrazili k požáru, objevili pěstitele marihuany

  • 14
Kde všude se dají pěstovat rostlinky konopí, aby měli příznivci dostatek marihuany? Jednu výrobnu pomohla odhalit plzeňským policistům náhoda, když v panelákovém bytě začal hořet ventilátor.

Kolem poledne se hasiči dozvěděli, že uvnitř jednoho z bytů v plzeňské části Košutka asi hoří. Když na místo dojeli, neměli už co hasit.

"Hořela elektroinstalace. Uživatelka bytu požár zlikvidovala ještě před naším říjezdem," oznámil ředitel plzeňských hasičů Michal Novák.

Policisté, kteří na místo dorazili, však měli mnohem víc práce, než čekali. Za dveřmi panelákového bytu totiž našli malou pěstírnu rostlinek konopí.

"Bylo to kompletní a plně funkční zařízení používané k pěstování rostlinek marihuany. Zajistili jsme i nějaké rostlinky. Na místo přijel také policejní technik a chemik. Mladý muž, který byt obývá, vypověděl, že návod na stavbu zařízení našel na internetu," řekla Martiná Hábrová z plzeňského policejního ředitelství. Policisté zatím zjišťují, jak budou případ kvalifikovat.

Plameny zlikvidovala před příjezdem hasičů přítelkyně pěstitele. Protože se zřejmě nadýchala zplodin, ošetřili ji lékaři.

Za samotný požár nikdo před soudem neskončí. Hasiči vše zřejmě vyřeší pokutou za přestupek, protože podle expertů nedošlo k obecnému ohrožení ostatních obyvatel v domě.

Na Plzeňsku to není první případ, kdy policisté objevili pěstírnu marihuany. Zatím největší objevili před dvěma roky v podzemí bývalého kravína ve vesničce Lipno. Před soudem stanula majitelka objektu se synem a její přítel z Holandska.


Video