Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: AP

Policie zadržela tři dealery. Našla 17 kilo heroinu i samopal

  • 29
Kriminalisté zadrželi v Praze skupinu dvou Makedonců a jednoho Čecha, které podezírají z prodeje heroinu. Při domovní prohlídce našli 17 kilogramů této drogy, samopal, pistoli, střelivo a neprůstřelné vesty.

Podle mluvčího protidrogové centrály Michala Hammera u akce s názvem Karem asistoval i Útvar rychlého nasazení.

Nalezený heroin byl slisován do půlkilogramových kvádrů a dalo se z něj vyrobit 340 tisíc dávek za zhruba 17 milionů korun.

Dealeři by ale heroin s největší pravděpodobností naředili a jeho cena by tak stoupla až na 34 milionů korun.

Policisté u podezřelých zajistili i látky a zařízení potřebné pro výrobu heroinu, peníze v hotovosti a kompletní kombinézu, která je v současné době ve výstroji české policie.

Detektivové trojici zadrželi po několikaměsíčním vyšetřování. Heroin údajně prodávali zejména v Praze. Hammer uvedl, že policie se případem dále zabývá, proto není vyloučeno, že zadrží ještě další podezřelé.

Zadržené Makedonce kriminalisté obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V případě odsouzení jim tak hrozí až 12 let. Čech byl obviněn z výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu, za což mu hrozí až pětileté vězení. Trojice mužů skončila ve vazbě.


Témata: Drogy, peníze, policista

Video