Muž v červené bundě, kterého policie hledala v souvislosti s podezřením na

Muž v červené bundě, kterého policie hledala v souvislosti s podezřením na vraždu v Moravanech u Pardubic. | foto: Policie ČR

Policie zadržela muže v červené bundě hledaného kvůli vraždě u Pardubic

  • 3
Policie odvolala pátrání po muži v červené bundě vyhlášené minulý týden. Člověka, který by měl něco vědět o úmrtí 74leté ženy v Moravanech u Pardubic, zadrželi kriminalisté v Libereckém kraji. Veřejnost dala desítku tipů, jeden se potvrdil.

Pátrání bylo vyhlášeno minulý čtvrtek, čin se stal ale už v úterý 21. února. Záchranná služba jela do Moravan k ženě narozené v roce 1938, kterou našla mrtvou v jejím bytě dcera. Zemřela beze svědků, pitva ukázala na cizí zavinění.

Policie v souvislosti s činem hledala muže v červené bundě, kterého zachytila kamera v podchodu spojujícím halu a perony na železničním nádraží v Pardubicích.

"Na pátrání spolupracovali kriminalisté ze čtyř krajů. Dnes byl muž dopaden na území Libereckého kraje," řekl na pondělní tiskové konferenci pardubický policejní ředitel Radek Malíř.

Odmítl uvést věk a další podrobnosti o místě a okolnostech dopadení. Uvedl jen, že zadržený je mladší, než se uvádělo v pátrání. Tam se mluvilo o zhruba padesátiletém podezřelém. Další podrobnosti slíbila policie zveřejnit v úterý odpoledne.

,

Video