Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Petr Novotný

Policie zadržela bezdomovce, který si rozepínal poklopec před školačkou

  • 12
Dvojici devítiletých dívek včera po poledni začal obtěžovat na Mikulášském náměstí v Plzni devětačtyřicetiletý bezdomovec původem z jižních Čech. Dopadení nemravy zabralo policistům a strážníkům jen pár minut. Muž je zatím obviněn z výtržnictví.

Zanedbaný muž přišel k dvojici dívek a začal něco nesrozumitelně mumlat. Děvčata dostala strach a jedno z nich zaběhlo do blízkého obchodu. Muž šel za ní. "V prodejně si rozepnul poklopec. Když to děvče vidělo, leklo se a začalo křičet. Muž se dal na útěk," popsal incident informovaný policista.

Prodavačky okamžitě zavolaly na policii. Popsaly nejen, jak muž vypadal, ale i směr, kterým utíkal. V okolí místa začalo velké pátrání. Bylo úspěšné.

Podezřelého o pár minut později chytili městští strážníci asi půl kilometru od místa, kde dívky obtěžoval. "Zapojili jsme se do pátrání. Hlídka spatřila devětačtyřicetiletého muže na zastávce v Šumavské ulici a předala ho policistům," řekla mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Chycenému nemravovi hrozí až dva roky vězení. "Byl obviněn z trestného činu výtržnictví," upřesnila Ivana Telekešová z plzeňského policejního ředitelství. 

Podle oslovených policistů se dívky zachovaly zcela správně, když hledaly pomoc v nejbližším obchodě. "Podobné věci jim říkáme v rámci preventivních přednášek, které děláme i pro malé školáky," připomněla Telekešová.


Video