Kvůli exhibicionistům volali lidé olomouckou policii čtyřikrát během pouhých dvou týdnů. Ilustrační foto

Kvůli exhibicionistům volali lidé olomouckou policii čtyřikrát během pouhých dvou týdnů. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Policie nahání exhibicionisty z olomouckých ulic

  • 10
Čtyřikrát během pouhých dvou týdnů volali lidé olomouckou policii kvůli exhibicionistům, kteří obtěžovali kolemjdoucí. Podobných případů je letos na Olomoucku nezvykle mnoho, což potvrzují obyvatelé krajského města i samotní policisté.

Jen za poslední dva týdny zadrželi policisté postupně dva muže, kteří se nedaleko centra města svlékali.

"V prvním případě se třiadvacetiletý mladík ukájel ve Smetanových sadech, kde pozoroval kojící matku. Policisté ho po upozornění svědků zadrželi a obvinili z výtržnictví. O několik dní později zase lidé upozornili na muže, který se na třídě Míru svlékl do naha. O nikoho nejevil zájem, jen tam tak stál. V tomto případě bude nutné vzhledem k podezření na duševní onemocnění vypracovat lékařské posudky," řekla mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová.

Během uplynulých několika dní lidé volali policii k dalším dvěma podobným případům, tentokrát už však hlídky exhibicionisty nenašly. Ve skutečnosti se v poslední době především ženy v Olomouci setkávají s takovým obtěžováním nezvykle často.

"Byla jsem si zaběhat na stezku směrem na Poděbrady a v jednom místě jsem zahlédla v křoví nahého muže. Raději jsem zrychlila a zpátky už jsem běžela jinudy. Sice nic nedělal a nesnažil se za mnou třeba běžet, ale člověk nikdy neví," popsala nepříjemný zážitek mladá žena, která nevolala policii, protože u sebe neměla telefon.

"Je pravda, že podobných případů je při současném letním počasí o dost více. Zatím jsme se ale nesetkali ani jednou s tím, že by se tito lidé chovali agresivně nebo se snad někoho pokusili napadnout. Většinou jde o nemocné lidi, kteří nejsou nebezpeční. Přesto by lidé vždy měli raději volat na linku 158," dodala Dolejšová.


Video