Policie: Matka novorozence zavraždila

  • 6
Žena, která v pondělí pohodila v křoví před znojemskou nemocnicí svého nedonošeného chlapečka, vyslechla obvinění. Policie ji stíhá za vraždu. Pitva totiž prokázala, že novorozenec zemřel na následky nitrolebního krvácení. Soud poslal na 27letou matku do vazby.

"Policejní komisař obvinil ženu z vraždy. Bezprostředně po porodu způsobila novorozeněti poranění na hlavě, které vedlo k jeho smrti," potvrdila iDNES policejní mluvčí Dagmar Bartoníková.

Ve středu podle ní také soud vyhověl návrhu policie a na obviněnou uvalil vazbu. Žena tak skončila ve věznici v Brně-Bohunicích a hrozí jí až osm let vězení.

Policisté ženu vyslechli už v úterý, kdy ji do Brna přivezla policejní eskorta z gynekologického oddělení znojemské nemocnice. Tam její pokoj do té doby hlídal uniformovaný policista.

Přesná příčina smrti nedonošeného chlapečka zatím není známa. Pitva pouze prokázala, že smrt způsobilo nitrolební krvácení. To mohlo vzniknout právě pádem novorozence na zem, když ho matka porodila na parkovišti.

Policisté ještě ani neví, proč žena své dítě zranila. "Motiv se vyšetřuje. Bude zkoumán i duševní stav obviněné," dodala Bartoníková.

Matce zemřelého dítěte je sedmadvacet let a pochází ze Znojma. Podle některých informací dala už dříve jiné své dítě k adopci.

V noci z neděle na pondělí žena přišla na centrální příjem nemocnice s tím, že krvácí. Lékař poznal, že krátce před tím porodila. Vše proto nahlásil policii.

Přivolaní muži zákona skutečně na parkovišti našli mrtvolku novorozeněte. Žena ho podle lékařů porodila v třicátém týdnu těhotenství. - více zde

"Při vyšetření pacientka sice popírala, že její stav souvisí s těhotenstvím, ale nebylo o tom pochyb," řekl už v pondělí primář gynekologického oddělení Radek Chvátal.

Policie našla novorozeně v křoví u parkoviště v areálu znojemské nemocnice. (6. září 2004)

,

Video