Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Policie hledá muže, který ve vlaku znásilnil dívku

  • 31
Ústečtí kriminalisté pátrají po muži, který ve vlaku na cestě z Prahy do Ústí nad Labem znásilnil jednadvacetiletou dívku. Případ se stal v úterý 1. července, když se dívka vracela ranním rychlíkem z práce domů.

"Dívka nastoupila zhruba v půl osmé na Hlavním nádraží v Praze do posledního vagónu, kde si sama sedla do posledního prázdného kupé," upřesnila mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová.

Za zastávkou Holešovice si k ní přisedli dva muži. Jeden z nich byl více než čtyřicetiletý, druhý zhruba okolo dvaceti let. S dívkou začali komunikovat, ale dívka nereagovala. Mladší z nich pak odešel a starší zatáhl záclonky, vytáhl nůž a pod pohrůžkou, že jí zabije, ji znásilnil. To se opakovalo ještě jednou na WC, kam jí násilím odvlekl.

Dvou mužů si mohli podle policie všimnout především cestující, kteří nastupovali v 9.15 do posledního vagónu vlaku na Hlavním nádraží v Ústí nad Labem.

"Muže si mohou pamatovat i pasažéři, kteří jeli z Prahy. Muži se totiž procházeli po vlaku, byli podnapilí, hlasití a vulgární. Také byli výrazně navonění," popsala pachatele Hyšplerová.


Video