Charlie Tereza Vichnarová na nedatovaném starším snímku.

Charlie Tereza Vichnarová na nedatovaném starším snímku. | foto: Policie ČR

Policie hledá cizince, který možná unesl dcerku

  • 11
Policie z Plzeňska hledá osmatřicetiletého Novozélanďana Rodneye Wiliama Cowieho žijícího v Austrálii. Podezírá ho, že unesl svoji šestiletou dceru Charlie Terezu Vichnarovou. V sobotu dopoledne si dívku vyzvedl od její matky v obci Žákava, ve smluvenou dobu ji ale nevrátil a už se neozval.

Matka dítěte se mu snažila volat, ale jeho mobilní telefony jsou nedostupné, uvedla policejní mluvčí Pavla Soukupová.

Cowie (policie o něm původně uvedla, že je Nizozemec) měl děvče vrátit do sobotních 19:00. Původně chtěl mít dceru u sebe přes celý víkend a chtěl s ní odjet na výlet do Prahy. Matka dítěte s tím ale nesouhlasila. Cizinec plánoval navštívit s dítětem v sobotu v Plzni cirkus a jít bruslit.

Policie začala případ vyšetřovat pro podezření z únosu. Cizinec si půjčil od bývalého švagra červený automobil Ford Escort combi s poznávací značkou 2P4 7576. Odjel v něm s dcerou a ještě ho nevrátil.

Cizinec žije v Austrálii a do ČR přijel koncem prosince. V Plzni má do konce března zaplacený penzion. "Jeho pokoj je ale prázdný, nenachází se v něm žádné věci a v zámku zůstaly klíče," popsala mluvčí.

Policie žádá veřejnost o jakékoliv informace o hledaném cizinci a pohřešované holčičce. Lidé mohou volat na tísňovou linku 158 nebo se mohou obrátit na nejbližší policejní služebnu.

Pohřešovaná Charlie Tereza Vichnarová se narodila 19. září 2001. Měří asi 125 centimetrů, má štíhlou postavu a váží 25 kilogramů. Děvče má hnědé oči, delší hnědé vlasy a na pravé straně brady jizvu. Nosí dětské náušnice bez kamínků.

Její otec, Rodney Wiliam Cowie, se narodil 23. října 1969. Měří 175 centimetrů, má delší tmavě hnědé až černé vlasy a plnovous. Na zádech je barevně tetovaný, na noze, hlavě a zádech má jizvy.


Video