Hasiči vyprošťují zraněného řidiče

Hasiči vyprošťují zraněného řidiče z havarovaného vozu. Záchranáři těžce zraněného muže odvezli do nemocnice. (3. června 2005) | foto: HZS Praha - Jan Kosík

Policejní vůz havaroval v křižovatce

  • 24
Na pražském Žižkově se před polednem srazilo policejní auto s Opelem Astra. Jeho řidič skončil s těžkým zraněním hlavy v nemocnici. Za havarovaného vozu ho museli ho vystříhat hasiči. Policisté měli zapnutý maják a houkali.

"Služební vozidlo Policie ČR, které jelo na maják a zvukový výstražný signál, se a v křižovatce srazilo s osobním vozidlem," potvrdila pražská policejní mluvčí.

Doplnila, že vozidla se na křižovatce ulic Jana Želivského a Jeseniova střetla osm minut po půl dvanácté.

"Nehoda si vyžádala těžké zranění řidiče osobního vozu, který utrpěl závažné poranění hlavy. Byl s umělou podporou dýchání v bezvědomí převezen na ARO vinohradské nemocnice," řekla mluvčí pražských záchranářů Simona Cigánková.

Spolujezdce zraněného řidiče podle ní záchranáři převezli k ošetření. Doplnila, že právě spolujezdec zdravotníky přivolal.

Podle ČTK byl zraněn i jeden policista, který utrpěl pohmožděniny břicha.

Podle hasičů v křižovatce havarovala celkem tři vozidla: astra, nákladní vůz Škoda 706 a policejní transporter. Příčinu nehody policie vyšetřuje.


Video