Pokus otrávit učitelku vynesl dvojky z mravů

  • 55
Za pokus otrávit učitelku čeká sedm deváťáků z Luštěnic na Mladoboleslavsku důtka nebo dvojka z chování. Žáci své třídní namíchali do pití léky, které mohou zastavit dech. Učitelka se napila a ucítila hořkou chuť nápoje. Dětem se zdálo, že na ně má příliš vysoké nároky.

O případu jako první ve čtvrtek informovala televize Nova.

"Projednali jsme to na schůzce rodičů dětí i s paní učitelkou a dohodli jsme se na trestech podle podílu na té události," řekla ředitelka školy Magda Lenerová.

Doplnila, že někteří žáci dostanou ředitelskou důtku, jiní dvojku z chování, někteří mají sníženou známku z chování jen podmíněně. "Ještě podle toho, jak se budou chovat dál," vysvětlila ředitelka.

"Po prázdninách je to pro ně skutečně velká zátěž, ale učitelka chtěla, aby dobře zvládly přechod z deváté třídy na střední školy a učiliště. Proto se jim asi nároky zdály velké," vyložila Lenerová.

Ne všem dětem kantorka vadí. "Vůbec není přísná, spíš hodná. Je tady od letošního roku. Učí nás češtinu. Jenom když otravujeme a zlobíme, tak to se dokáže rozčílit, ale jinak je hodná," komentovaly událost žákyně nižších ročníků.

"Nechápu co, je to napadlo. Tohle bych nikdy neudělala, to byla hloupost," dodala jedna z dívek.

Čas by nejraději vrátili i někteří z pachatelů. "Mluvil jsem s jedním chlapcem. Překvapilo mě, že se do toho zamíchal. Je to jedničkář. Když jsem se ho ptal, už bylo vidět, jak lituje. Došlo mu, co vlastně udělal," řekl starosta obce Václav Jakubec.

Napadená učitelka ve škole zůstává. Dál povede i třídu, kam sedm potrestaných dětí chodí, jako třídní.

Žáci nasypali učitelce češtiny léky do pití už minulý týden, ale ředitelka školy podle ČTK vše nahlásila policii až před několika dny.

Policisté pak s žáky promluvili a vysvětlili jim nevhodnost takového počínání. Tím pro ně případ končí. Do školy se ale hodlají vrátit. Až bude žákům 15 let, tak jim vysvětlí trestní důsledky jejich činu, píše ČTK.

,

Video