Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Podnapilé výtržníky s pálkami a prkny uklidnil až varovný výstřel

  • 88
Policisté v Kostelci na Hané prožili horkou noc. Před půlnocí je přivolali kvůli výtržnostem u místního baru. Na čas se jim podařilo agresivní a částečně ozbrojenou skupinku zklidnit, ale nakonec byli sami napadeni a museli použít varovný výstřel.

"V blízkosti baru se nacházela skupinka osob romské národnosti, muži i ženy. Někteří muži drželi v ruce baseballové pálky a dřevěná prkna a dožadovali se vstupu do baru. Obsluha je odmítala obsloužit z důvodu podnapilosti," uvedla mluvčí prostějovské policie Alena Nedělníková.

Hlídka vyzvala přítomné, aby se rozešli a nerušili noční klid. Ti ale pokračovali ve strkanici a napadli jednoho z hostů baru.

"Po několika opakovaných výzvách policistů se účastníci částečně zklidnili, avšak po několika minutách se situace opět vyhrotila. Ve chvíli, kdy policisté jednali se třemi muži, byl jeden policista napaden dalším z Romů. Agrese se stupňovala a policisté se cítili v ohrožení života a zdraví," popsala další okamžiky policejní mluvčí.

Definitivně půtku zklidnil až varovný výstřel. Policisté pak mohli být ošetřeni. Jeden z nich utrpěl zranění, kvůli kterému je v pracovní neschopnosti.

Kriminalisté viní osmnáctiletého místního mladíka z útoku na veřejného činitele. Ostatní vyšetřují pro výtržnictví a poškozování cizí věci.


Video