Cyklista v zatáčce prudce zabrzdil a přepadl přes řídítka. Ilustrační snímek

Cyklista v zatáčce prudce zabrzdil a přepadl přes řídítka. Ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Pes strhl cyklistu při jízdě z kola, muž ho měl přivázaného k řídítkům

  • 91
Cyklista doplatil na svůj úmysl vzít s sebou na projížďku psa. Přivázal ho na řídítka, ale v klesání ho jeho čtyřnohý miláček strhl ze sedla a šestašedesátiletý muž spadl z kola. Čeká ho desetidenní léčba a pokuta.

Nehoda se stala v Pěnčíně na Liberecku v neděli v půl sedmé večer. "Muž si na řidítka jízdního kola značky Merida přivázal vodítko psa a svého čtyřnohého kamaráda nechal běžet před sebou," uvedla policejní mluvčí Ludmila Knopová.

Na začátku obce při jízdě z kopce však cyklista svému psovi nestačil. V zatáčce starší muž prudce přibrzdil a jeho pes ho z bicyklu strhl. "Cyklista přepadl přes řídítka a utrpěl tržné rány na hlavě," uvedla Knopová.

Muž si navíc na projížďku nevzal cyklistickou přilbu, ze svých zranění se bude léčit nejméně deset dní. Dorazivší policisté nechali muže dýchnout, ale dechová zkouška žádný alkohol neprokázala.

"Muž se svým jednáním dopustil dopravního přestupku, protože přepravovat zvíře tímto způsobem není bezpečné ani pro psa, ani pro jeho majitele," řekla Knopová. Dotyčný tak bude muset zaplatit pokutu ve výši až dva tisíce korun.


Video