Otec podle policie bil chlapce opakovaně do hlavy tak, že dítě přišlo o zrak. Ilustrační foto

Otec podle policie bil chlapce opakovaně do hlavy tak, že dítě přišlo o zrak. Ilustrační foto | foto: shutterstock.com

Otec bil syna do hlavy tak, že dítě osleplo, tvrdí policie

  • 121
Osmatřicetiletý muž ze Svitavska je podezřelý, že dlouhodobě týral svého několikaměsíčního syna. Opakovaně ho tloukl do hlavy, v důsledku čehož dítě osleplo. Policie už údajného agresora obvinila a soud ho poslal do vazby. V případu je stíhaná i chlapcova matka.

Kriminalisté muže zadrželi už počátkem minulého týdne. Podle informací iDNES.cz k týrání docházelo zřejmě už od léta. Už dříve totiž chlapce ošetřovala záchranná služba a okolnosti jeho zranění hlavy byly podezřelé.

"Během prověřování těchto skutečností bylo zjištěno, že uvedený muž svého syna údajně opakovaně surově fyzicky napadal, čímž mu zřejmě způsobil velmi vážné zranění hlavy spojené s trvalou ztrátou zraku," uvedla mluvčí policie Pardubického kraje Eva Maturová.

Vrchní komisař muže obvinil z týrání svěřené osoby a těžkého ublížení na zdraví, za což mu u soudu hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody. Soud zatím poslal muže do vazby.

Tento týden byla obviněna z týrání svěřené osoby i dvaadvacetiletá matka dítěte, která je stíhána na svobodě. Jí v případě prokázání viny hrozí až osmileté vězení.


Video