Ostravany odpoledne vyděsil černý, hustý dým. | foto: Jaroslav Ožana, MF DNES

Ostravští hasiči bojovali s ohněm v továrním areálu

  • 5
V Ostravě dnes odpoledne hořela budova v opuštěném areálu firmy Ostramo Vlček. Na místo vyrazilo osm jednotek hasičů. Hustý černý dým šlehající i ze střechy továrny byl vidět ze širokého okolí i z centra města. V hořící hale naštěstí nikdo nebyl.

Požár vypukl před 15. hodinou z dosud neznámých důvodů. Hasiči pracují i s verzí, že by ho někdo mohl založit úmyslně. Řada lidí do opuštěného areálu chodila krást železo.

Hustý dým, který z budovy dlouhou dobu stoupal, vyděsil některé Ostravany, kteří v okolí areálu pracují. "Cítili jsme zápach spálené gumy a mysleli, že hoří přímo v naší budově," řekl například sociální pracovník Krizového centra, které sídlí vedle Hlavního nádraží.

V poměrně rozsáhlém areálu centra města hořela budova, v níž docházelo ke zpracování olejů. Shořela i dřevěná, lepenková střecha haly o velikosti 20 krát 100 metrů čtverečných.

Asi po hodině záchraných prací se hasiči dostali dovnitř budovy a ujistili se, že tam skutečně nejsou žádné zbytky použitých olejů ani jiné nebezpečné látky. "O půl šesté kolegové požár uhasili, ale dál ještě pokračovali v dohašování a prevenci," řekl iDNES.cz mluvčí severomoravských hasičů Petr Kůdela.

Škoda tak nejspíš bude zanedbatelná. V budově se pouze propadlo několik stropů. Zamoření okolí nehrozí.

Areál podle reportéra MF DNES vypadá opuštěně, i když realita může být opačná, protože v něm je několik stavebních strojů. Jisté je jen to, že Ostramo Vlček je od roku 2001 v konkurzu.

Požár v Ostravě

,

Video