Přechod pro chodce

Přechod pro chodce | foto: Profimedia.cz

Opilý řidič zabil na přechodu chodkyni

  • 40
Časně ráno srazilo nákladní auto na přechodu v Havlíčkově Brodě 40letou ženu. Po převozu do nemocnice zemřela. Řidič nadýchal 1,17 promile. Přednost na přechodu nedostala ani 25letá žena s kočárkem v Hrochově Týnci. Ona i dítě skončily v nemocnici. V tomto případě řidič nepil.

Tragická nehoda se v Havlíčkově Brodě odehrála krátce před půl šestou ráno. Řidič nákladního auta jel směrem na Jihlavu. Na čtyřproudé silnici na křižovatce ulic Masarykova a  Havlíčkova podle policie pravděpodobně přehlédl na přechodu čtyřicetiletou ženu, která přecházela z levé strany.

Záchranáři ji převezli do nemocnice. Tam ale zemřela. "U jednapadesátiletého řidiče byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem 1,17 promile alkoholu," popsala východočeská policejní mluvčí Lenka Klouzová.

Doplnila, že řidič bude v nejbližší době obviněn z trestných činů ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až pět let vězení.

Náklaďák smetl na přechodu kočárek
Přejít po přechodu přes silnici nezvládla ani pětadvacetiletá žena s kočárkem. V pátek po osmé hodině ráno ji srazil Liaz v Hrochově Týnci. Podle policie se řidič pravděpodobně plně nevěnoval řízení.

"Chodkyni srazil nárazníkem na vozovku. Následně ji pravým předním kolem nákladního vozidla přejel obě nohy. Mladá žena utrpěla otřes mozku a vícečetné tržné rány na dolních končetinách," uvedla policejní mluvčí.

Kočárek se převrátil a miminko vypadlo na silnici. Záchranáři ho převezli do nemocnice. "Dle předběžné zprávy neutrpělo žádné zranění," doplnila mluvčí.

Podle dechové zkoušky řidič před jízdou nepil. Dopravní nehodu policie dál vyšetřuje.

Minulý týden smetl řidič v Pardubicích šest lidí a ujel. Jedna žena později zemřela. Policie později řidiče červeného Fiatu 126 chytila. Nadýchal přes dvě promile. Navíc nikdy neměl řidičák. - více zde


Video