Přehrada Bystřička na Vsetínsku, přes kterou se snažil uplavat opilý řidič.

Přehrada Bystřička na Vsetínsku, přes kterou se snažil uplavat opilý řidič. | foto: Josef Stukbauer

Opilec naboural tři auta a traktor, pak zkoušel policistům uplavat

  • 14
Netradiční únikovou cestu zvolil opilý řidič, který u Bystřičky na Vsetínsku zavinil nehodu. Krátce po ní skočil do blízké přehrady a snažil se policistům uplavat na druhý břeh. Útěk mu překazil policista, jenž sice zrovna nebyl ve službě, ale přesto ho přes nádrž pronásledoval a na opačném břehu zadržel.

Jednadvacetiletý řidič audi zavinil u přehrady Bystřička nehodu v neděli odpoledne, když v opilosti nejdřív naboural tři zaparkovaná auta a poté v protisměru narazil do traktoru. "Řidič vystoupil z auta a po krátké chvíli skočil do přehrady a plaval na druhý břeh," řekla mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Svědkem incidentu byl náhodou také policista, jenž zrovna nebyl ve službě. Přesto okamžitě začal viníka nehody pronásledovat. "Skočil do vody a plaval za řidičem. Společně doplavali na druhý břeh, kde policista mladíka po chvíli předal kolegům ve službě," řekla Javorková.

Vzápětí vyšlo najevo, proč se mladý řidič snažil policistům za každou cenu vyhnout. "Při dechové zkoušce mu naměřili téměř dvě promile alkoholu a navíc se ukázalo, že má vyslovený zákaz řízení," dodala mluvčí policie.

Za maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky nyní mladíkovi hrozí až tři roky vězení.

Netradiční honička se odehrála ve vodní nádrži Bystřička nedaleko stejnojmenné obce na Vsetínsku.

Netradiční honička se odehrála ve vodní nádrži Bystřička nedaleko stejnojmenné obce na Vsetínsku.


Video