Policisté naměřili ozbrojenému opilci přes tři promile alkoholu. Ilustrační foto

Policisté naměřili ozbrojenému opilci přes tři promile alkoholu. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Opilec v Plzni ohrožoval hosty restaurace pistolí. Skončil na záchytce

  • 1
O pořádný rozruch se o víkendu postaral v Plzni namol opilý muž, který v restauraci vytáhl pistoli. Ostatní hosté pro jistotu okamžitě přivolali strážníky, aby nebezpečnou situaci vyřešili. Všichni se dostali domů bez zranění.

V sobotu po sedmé hodině večer dostala hlídka plzeňských strážníků zprávu, že v restauraci v Mánesově ulici vytáhl opilý host pistoli.

Když hlídka dorazila na místo, zjistila, že pistole stále leží na stole. "Opatrně ji odsunuli z dosahu opilého dvaatřicetiletého muže, aby ji nemohl použít. Pak na místo přivolali státní policisty. Ukázalo se, že zajištěná pistole je plynová.

"Při orientační dechové zkoušce přístroj ukázal v dechu opilého 3,22 promile alkoholu," uvedla mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Opilý muž se ale nehodlal smířit s tím, že by měl vystřízlivět na záchytce. "Pokusil se o útěk. Jeden ze strážníků se za ním vydal a po desetimetrovém pronásledování ho strhl na zem. Vzápětí muže spoutal. Doprovod na protialkoholní záchytnou stanici mu pak dělali strážníci i policisté," doplnila Pužmanová.

Zatím není jasné, zda policie opilce obviní z nějakého trestného činu. Je ale pravděpodobné, že muž o plynovou pistoli přijde. K jejímu držení nepotřebuje zbrojní průkaz.


Témata: Alkohol, Plzeň, policie

Video