(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Policie - Jihočeský kraj

Sobota byla letos na silnicích zatím nejtragičtější, umírali hlavně motorkáři

  • 84
Sobota se zapsala jako zatím nejtragičtější den letošního roku na silnicích. Při dopravních nehodách zemřelo celkem šest lidí, z toho čtyři byli motorkáři. Dosavadní nejhorší bilanci měl 12. leden, kdy zemřelo pět lidí.

Sobota 11. srpna byla tragickou hlavně pro motocyklisty. Dopoledne dokonce na Českobudějovicku zemřeli při jedné nehodě dva řidiči motorek. Podle policie se čelně srazili, když jeden z nich předjížděl osobní auto. 

Třetí motorkář zahynul v sobotu při večerní srážce s osobním vozem mezi obcemi Ostružná a Ramzová na Jesenicku.

Čtvrtý pak u Veverské Bítýšky na Brněnsku. „Dle dosavadního šetření nedal řidič osobního vozidla při odbočování vlevo přednost protijedoucímu motocyklistovi. Devětatřicetiletý motorkář i přes veškerou snahu policistů, svědků a následně i záchranářů podlehl zraněním,“ uvedla policejní mluvčí Alice Musilová. Dechová zkouška u řidiče automobilu byla negativní, dodala.

Jednou ze sobotních obětí nehod je také chodec, kterého ráno na konci obce Šošůvka na Blanensku srazilo auto a ujelo. Policie po řidiči pátrá. 

Šestým zemřelým je řidič, který zahynul při srážce dvou osobních aut navečer nedaleko Žalmanova na Karlovarsku. Další tři lidé utrpěli při této nehodě zranění, a museli být převezeni do nemocnice.

Ani neděle se neobešla bez obětí na životě, ráno v Mohelnici na Šumpersku zemřel devětačtyřicetiletý cyklista. Podle prvotního vyšetřování ho ale zejmě nesrazilo auto, nýbrž spadl sám.

Už v pátek přitom podle policejních statistik zemřeli na silnici tři lidé. Před tímto víkendem byly dny s nejtragičtější bilancí zemřelých na silnicích 12. leden, 14. červen a 16. červenec, kdy zahynulo shodně pět lidí. 

Loni byla nejhorším dnem roku sobota 24. června, kdy při haváriích zemřelo osm lidí.

,

Video