(ilustrační snímek) | foto: HZS JMK

Řidič nedal přednost, při střetu aut na Znojemsku se zranilo pět lidí

  • 8
Dva automobily se ráno srazily u obce Práče na Znojemsku, jeden z nich skončil po nárazu na střeše. Jeden z řidičů podle všeho nedal přednost na křižovatce. Při kolizi se zranilo pět lidí, záchranáři všechny převezli sanitkami do nemocnice.

Kolize se stala kolem páteční deváté hodiny ranní. „Jedno z aut pravděpodobně nedalo přednost, přesnou příčinu kolize však vyšetřujeme,“ přiblížil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Jedno z aut po nárazu skončilo na střeše, na kola jej museli otočit hasiči, kteří také pomáhali zdravotníkům s ošetřením zraněných a s jejich nakládáním do sanitek. „Nikoho nebylo nutné vyprostit,“ doplnil mluvčí hasičů David Jirouš.

Celkem se podle informací záchranářů při nehodě zranilo pět lidí.

„Jeden člověk z místa utekl bez ošetření, byl asi v pořádku. Další čtyři měli lehká zranění, s nimiž jsme je převezli na kontrolní vyšetření do znojemské nemocnice. Muže ve středním věku jsme převezli tamtéž na chirurgii se středně těžkým poraněním,“ doplnila mluvčí záchranky Hedvika Kropáčková.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Video