ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: HZS Olomouckého kraje

V sobotu ráno zemřela chodkyně ve Žďáru nad Sázavou, řidič od nehody ujel

  • 17
Tragické následky má dopravní nehoda ve Žďáru nad Sázavou, která se stala v sobotu ráno. Osobní automobil zde v blízkosti přechodu pro chodce srazil ženu, která na místě zemřela. Řidič z místa nehody ujel a policie po něm pátrá.

„V sobotu ráno krátce před sedmou hodinou jsme přijali oznámení o dopravní nehodě, která se stala na ulici Brodská ve Žďáře nad Sázavou. Střetlo se zde osobní vozidlo s chodkyní,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

Jednaosmdesátiletá žena na místě zemřela. „Lékařská posádka záchranné služby, která na místo dojela ihned po nahlášení, prováděla oživování ženy, bohužel neúspěšně. Žena utrpěla vážná zranění, kterým na místě podlehla,“ řekla iDNES.cz ředitelka krajské záchranné služby Vladislava Filová.

Policie nyní mimo jiné prověřuje záběry z městského kamerového systému, pomocí nichž by dokázala stanovit, který vůz havárii způsobil. „Na místě tragické nehody jsme zajistili upotřebitelné stopy, místo důkladně ohledali a vyslechli svědky, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace k průběhu dopravní nehody a k vozidlu, které mělo na nehodě podíl,“ řekla Čírtková.

Tento týden je z pohledu obětí dopravních nehod jedním z nejtragičtějších v regionu. Na Vysočině zemřelo od pondělí při haváriích už sedm lidí. Nejfatálnější nehoda se stala ve středu na Třebíčsku, kdy po střetu dvou aut zahynuly tři osoby. Od začátku roku zemřelo na Vysočině při nehodách 27 lidí.

,

Video