Srážka tramvají komplikovala dopravu v ulici Milady Horákové, tři zranění

  • 39
Nehoda dvou tramvají zastavila tramvajový provoz v pražské ulici Milady Horákové. Záchranná služba hlásí z místa tři zraněné. Nehodu na místě vyšetřovala Drážní inspekce, doprava byla po nehodě odkláněna přes Pražský hrad. Před desátou hodinou dopoledne se tramvaje opět rozjely.

"V 6:42 jsme dostali hlášení o nehodě tramvají číslo 20 a 25 v zastávce Hradčanská v ulici Milady Horákové. Řidič jedné z tramvají pravděpodobně nedobrzdil před zastávkou a narazil do před ním stojící soupravy," uvedla pro iDNES.cz mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková a dodala, že tramvajová doprava na Hradčanské byla obnovena před desátou hodinou dopoledne.

Při nehodě byli zraněni dva cestující a řidič jedné z tramvají. "Řidič tramvaje má podle našich informací poranění v obličeji, zraněná žena si při odvozu do nemocnice stěžovala na bolest hlavy, muž pak utrpěl otevřenou zlomeninu nohy," uvedla pro iDNES.cz pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Podle informací mluvčí pražských hasičů Pavlíny Adamcové vypukl bezprostředně po nehodě v jedné ze souprav malý požár.

Nehoda tramvají komplikuje také dopravu z centra. "Směrem z centra je v současné době průjezdný pouze jeden jízdní pruh. V místě nehody se tvoří kolony aut," uvedla v osm hodin ráno Kropáčová.

Nehodu v současné době vyšetřuje Drážní inspekce, škoda je předběžně vyčíslena na milion korun.

Nehoda dvou tramvají komplikuje dopravu v ulici Milady Horákové

Nehoda dvou tramvají komplikuje dopravu v ulici Milady Horákové


Video