Nehoda hasičů a osobního auta v Jablonci

Nehoda hasičů a osobního auta v Jablonci | foto: Josef Petrásek

Hasiči jeli vyprostit uvázlou srnu, do cesty jim vjelo odbočující auto

  • 115
V Jablonci nad Nisou se v úterý dopoledne srazilo auto hasičů se spuštěným majákem s citroënem. Jeho řidič na křižovatce odbočoval a trefil právě projíždějící nákladní auto hasičů. Ti vyjížděli k záchraně srnky uvázlé v plotě.

Nehoda se odehrála na křižovatce ulic Palackého a U Kostela krátce po 10. hodině dopoledne. Jednasedmdesátiletý řidič Citroënu Xsara chtěl odbočit doleva do ulice U Kostela, stejným směrem však měli namířeno i hasiči, kteří právě jeli zachraňovat srnku uvázlou v plotě.

"Vozidlo hasičů předjíždělo protisměrem kolonu stojících vozidel. Ve chvíli, kdy míjelo citroën, začal jeho řidič odbočovat vlevo," popsala nehodu policejní mluvčí Ludmila Knopová. Podotkla, že hasiči měli zapnuté zvukové a výstražné zařízení.

Osobní auto zavadilo zadním kolem o bok nákladního auta hasičů, převrátilo se a následně narazilo do sloupu veřejného osvětlení. Zaklíněného řidiče citroënu pak museli vyprostit hasiči, do jejichž auta muž naboural.

"U zraněného muže jsme měli podezření na zlomeninu lopatky. Odvezli jsme ho proto na vyšetření na chirurgii," uvedl ředitel krajské záchranné služby Stanislav Mackovík.

Policisté předběžně odhadli škodu na 90 tisíc korun. Nehodu vyšetřují dopravní policisté.

Místo nehody

Místo nehody


Video