Při nehodě cisterny s obilím, linkového autobusu, dodávky a nákladního...

Při nehodě cisterny s obilím, linkového autobusu, dodávky a nákladního automobilu na dálnici D46 u Žešova na Prostějovsku se zranili dva lidé. (10. července 2018) | foto: Policie Olomouckého kraje

Hromadné nehody na osm hodin uzavřely dálnici D46 u Prostějova

  • 26
Dálnici D46 u Žešova na Prostějovsku odpoledne ve směru na Olomouc uzavřely nehody cisterny s obilím, linkového autobusu, dodávky a nákladního automobilu. Zranili se při nich dva lidé. Před Prostějovem se na dálnici tvořily dlouhé kolony, v nich se staly dalších šest nehod, už bez zranění.

Dálnice byla opět otevřena až hodinu a půl po půlnoci z úterý na středu.

Při nehodách se lehce zranili dva lidé, kteří byli sanitkou a vrtulníkem přepraveny do nemocnic. Šlo o řidiče cisterny a jednu cestující z autobusu. Škoda bude podle policie činit několik milionů korun.

Dopravu policie odklonila na vedlejší silnice.

Čtyři vozidla na dálnici D46 u Žešova havarovala krátce před 17:45 poblíž exitu Prostějov-jih. Policejní mluvčí František Kořínek řekl, že nejprve nabourala automobilová cisterna s obilím. Na nehodu nestihl včas zareagovat řidič kamionu, který zezadu narazil do autobusu a poté i do dodávky.

V linkovém autobusu byli podle výpovědi řidiče v době nehody tři cestující. „Havarovaná cisterna zůstala ležet převrácená na boku,“ podotkla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Na místo krátce po nehodě dorazili hasiči a záchranáři. Přistál i vrtulník záchranné služby. „Zranil se řidič cisterny a jedna cestující z autobusu,“ uvedl Kořínek. Na dálnici D46 se před Prostějovem ve směru na Olomouc vytvořily kolony, ve kterých se následně staly další dvě nehody. „Obešly se bez zranění,“ dodal Kořínek.

,

Video