Řidič si spletl nájezd a střetl se s vozem v protisměru, oba muži zemřeli

  • 318
Na dálnici D11 se v časných hodinách v pátek ráno srazila čelně dvě vozidla. Řidič osobního automobilu sjel do protisměru a narazil do nákladního auta. Oba dva řidiči - oba narození v roce 1990 - na místě zemřeli.

Nehoda se stala po čtvrté ráno na 32. kilometru na trase Praha - Hradec Králové. „Bohužel dnes v ranních hodinách došlo k tragické dopravní nehodě při které přišli o život dva řidiči,“ potvrdila informaci mluvčí středočeské policie Martina Fejfarová. 

Řidič osobního auta vjel do protisměru na nájezdu, kdy odbočil do špatného směru a čelně se střetl s nákladním automobilem. Vozy začaly hořet.

„Hasiči v dýchací technice požár zlikvidovali pomocí dvou vysokotlaků a jednoho C proudu,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík. 

Proč řidič sjel ze svého jízdního pruhu, není zatím jasné. „Okolnosti nehody jsou předmětem šetření,“ dodala Fejfarová. Na místě zasahuje také kriminální policie. Vyšetřovatel odhadl přímé škody na nákladním autě a terénním osobním vozidle na tři miliony korun.

Dálnice byla několik hodin uzavřena v obou směrech, poté jen ve směru na Hradec Králové. „Mohu potvrdit, že D11 je nyní už zcela průjezdná, jen ve směru na Hradec je omezení rychlosti z důvodu poškození vozovky,“ uvedla mluvčí policie v 13:00. 


Video